Piata Volanta in zona Timpuri Noi

De la inceputul lunii septembrie a acestui an au fost infiintate in Bucuresti 6 piete volante. Initiativa a apartinut primarului general Sorin Oprescu si a fost pusa in practica cu ajutorul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a AGROSTAR (Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe).

Nu este singura initiativa de acest fel. Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, propunea ceva asemanator intr-un interviu realizat de Bogdan Cercel si publicat in septembrie 2004 (acesta poate fi vizualizat aici), din pacate nu am gasit alte informatii legate de acest proiect pe Internet, nu stiu daca s-a finalizat sau nu. Si Primaria Sectorului 6 a amenajat o astfel de piata pe Strada Apusului, mai multe informatii puteti gasi aici.

Pietele sunt alactuite din 20 de tarabe, fiecare taraba dotata cu cantar propriu. Primaria Capitalei asigura accesul la energie electrică, apa si spatii de depozitare. Noul format va permite o reducere concreta a preturilor intalnite in pietele clasice si hipermarketuri cu aproximativ 10%.

In aceste piete se vor putea gasi produse vandute direct de producatori cum ar fi: legume proaspete si conservate, fructe de livada si de padure, miere de albine, produse traditionale si mestesugaresti. Programul de lucru va fi intre orele 06.00 si 20.00 in fiecare weekend. Pietele au fost amplasate in urmatoarele locatii:

– Drumul Sabareni, sector 6 (in capatul Caii Giulesti)
– Strada Edgar Quinet, sector 1 (intre Strada Academiei si fantana de la Universitate)
– pe strada Cornisei in zona Colentina din sectorul 2
– in fata Academiei Militare
– Bulevardul Unirii, sector 3 (intre Strada Mircea Voda si Nerva Traian)
– in zona Timpuri Noi, Sector 3 (la intersectia dintre Strada Mircea Voda si Nerva TraianInformatiile de mai sus sunt preluate din diverse articole aparute in presa, harta este modificata manual pentru o localizare mai usoara a pietelor din apropierea cartierului pentru cei interesati.

Sambata am trecut prin piata amenajata in zona Timpuri Noi, chiar langa biserica “Apostol din Tabaci”. Am facut si cateva poze, din pacate camera foto de pe telefon are limitarile ei, si nici vremea innorata nu a ajutat. La prima impresie mi s-a parut o piata cu preturi mici dar cu o oferta nu foarte diversificata, oricum cumparatori au fost si pareau multumiti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: