Se inchid fabrici

Dupa fabrica de dulciuri Kraft Foods se inchide acum in Brasov si fabrica Colgate – Palmolive. Companiile de care apartin fabricile sustin ca nu pleaca din cauza crizei financiare si ca inchiderea acestora face parte dintr-un proces mai amplu de restructurare.

Praf in ochi, au venit ca mari investitori, au cumparat fabricile pe nimik, au produs 3 lulele, si acum ca nu mai scot acelasi profit pleaca. Vand terenurile situate in centrul orasului pe bani buni, pot sa isi vanda in continuare produsele pe piata romaneasca pentru ca nu mai au concurenta autohtona cu produse mai ieftine, au cumparat toate fabricile si acum restructureaza… castig garantat.

In acest caz, oricat de populist ar suna, zice bine Baselu, pe cat posibil sa incercam sa folosim produse Romanesti (fabricate la noi) si sa le dam peste nas firmelor care isi muta productia in alte tari dupa cum bate vantul. Si nu am fi singurii in Europa care am face asta, va mai amintiti ce au facut nemtii dupa ce Nokia si-a mutat fabrica in Romania?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: