Magazinul Unirea

Zilele trecute am fotografiat (cu telefonul, scuze pentru calitate) Magazinul Unirea dezvelit partial de reclamele imense care il acopera de obicei, in mijloc poate fi observat liftul panoramic. Ma gandeam cat de oribile sunt aceste reclame, si cat de mult ne pricepem noi romanii sa dam o spoiala pe la suprafata si sa pastram mucegaiul impins convenabil cu piciorul sub covor cand nu se uita nimeni.

Partial fara reclame:
Magazinul Unirea 2

Cu reclame cat cuprinde:
Magazinul Unirea 1

S-a investit considerabil pentru a schimba aspectul interior al magazinului, pentru ca aceasta parte aduce clienti si bani patronilor si pentru ca e normal ca vanzatorul sa asigure confortul necesar si sa arate respect fata de cumparator, nu ar fi fost normal sa se investeasca ceva si in fatada, din respect pentru bucuresteni?

Aceasta investitie ar avea o noima si din punctul de vedere al brandului “Unirea Shopping Center”. Astazi cand zic Victoria ma gandesc cladirea cocheta de pe Calea Victoriei, cand zic Cocor gandesc la cladirea moderna acoperita cu sticla si ecrane uriase care socheaza ianga Biserica Catolica de la Baratiei. Cand zic Unirea Shopping Center ma gandesc la suportul de reclame de la Piata Unirii pe care scrie MCDonald’s si Heineken.

Mgazinul Victoria

Magazinul Cocor

Advertisements

2 Responses

 1. Am aterizat si eu p’aci dupa mult timp…chiar daca nu suporta comparatie mai exista si la altii ceva asemanator


  Trafalgar Square - Advertising

  Acum serios vorbind, chiar daca Times Square-ul are farmecul lui si panourile de reclame merg mana in mana cu zgarie norii, ce se intampla cu acea cladire in Londra mi se pare la fel de spoiala ca si cea autohtona.
  Pe de alta parte nu cred ca as vrea sa vad cladirea Unirii cu fatada ei gri, trista si fara pic de arhitectura (compar-o cu frumusetea arhitecturala a magazinului Victoria…).

  Salut !

  • In New York reclamele se integreaza in peisaj, cladiri de sticla, aglomeratie urbana maxima, modernism. In Londra kitsch maxim ca si la noi. Dupa gustul meu un exemplu pozitiv ar fi in Barcelona, Placa de Catalunya, aveam si eu cateva poze facute de mine :D, dar pana le gasesc uite aici o monstra:

   Cred ca se poate si fara, mai ales ca orasul in sine nu castiga nimic din aceste reclame.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: