Dam un RON pentru Panteon?

france-pantheon

Ultima nascocire a academicienilor romani este un Panteon al nostru, replica a celui din Paris. Un loc de odihna pentru osemnitele marilor personalitati care au marcat trecutul, prezentul si viitorul acestei natii. Locatia viitoarei constructii ar urma sa fie chiar in locul fostului Crematoriu “Cenusa” dupa cum aflam intr-un articol din EVZ.

De ce mereu cand vrem sa construim un monument trebuie sa daramam altul? La fel s-a vrut si cu Catedrala Neamului, au vrut sa o amplaseze in Parcul Carol in locul Mausoleului, si ca veni vorba de el, de ce nu se foloseste in scopul asta Mausoleul? Din cate stiu pentru asta a fost construit.

Sper ca nu o sa darame Crematoriul, face parte din peisaj, si din istorie, de asemenea sper ca nu o sa distruga spatiul verde al parcului pentru asta, sunt destule locuri virane in Bucuresti. Mai bine s-ar apuca sa faca un nou parc in mijlocul caruia sa fie Panteonul…

Alta problema pe care o am cu acest proiect ar fi aceia ca odata private de oseminte, toate locurile de pelerinaj din Romania, mormintele marilor personalitati isi vor pierde semnificatia, cine o sa mearga sa viziteze locul in care “a fost ingropat” Avram iancu … din cate am vazut asta vara destui de putini viziteaza complexul de la Tebea si acum.

Nu putem decat sa asteptam si sa vedem ce se va hotari, ar trebui totusi sa avem si noi, locuitorii din zona, un cuvant de spus, eu personal in cazul unui referendum as vota sa construiasca Panteonu’ in curtea Academiei…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: