Un nou bloc turn langa Parcul Tineretului?

L.E. Informatiile care apareau in articol contineau o eroare, si anume ca blocul turn va fi construit in parcul Vacaresti dupa cum puteti citi si in Obs. postata de Vlad. De fapt acesta va fi ridicat peste drum, in linie cu Asmita Gardens. Ceea ce nu se schimba este ca o bucata din parc, cea hasurata cu negru, va fi rupta din parc => mai putin spatiu verde pentru bucuresteni.

@Vlad: recunosc, a fost greseala mea, totusi ar trebui sa fii mai suparat pe cei care distrug spatiile verzi decat pe cei care abereaza pe bloguri. O zi buna!

* despre PUZ, PUD si PUG puteti citi aici si aici.

Marioara Micsunescu, cea care a primit 2 hectare de teren din suprafata Parcului Tineretului se pregateste sa construiasca un bloc de 57,5 m (aprox. 17 etaje) pe terenul primit de la Primarie. In acest moment PUZ-ul permite construirea cladirilor de pana la 12 etaje (aprox. 40 m).

Mai multe amanunte legate de retrocedarea celor 2 hectare de teren din parc puteti gasi aici si aici.

Asadar in curand norocosii propietari ai spatiilor din noul bloc turn vor avea o vedere panoramica spre Parcul Tineretului, Strandul Vacaresti (voyeurii se pot pregati sa investeasca in imobiliare) pe de o parte si pe cealalta parte spre alte blocuri pana la etajul 10 si de la etajul 10 in sus spre lacul olimpichipodromulparcul… coclaurile Vacaresti. Oricum nu aveam nevoie de spatii verzi, mai bine alt morman de ciment si sticla care sa ne zgarie pe creieri.

Pe site-ul PS4 in momentul in care se posteaza hotararile de aprobare ale unor noi P.U.Z. -uri se uita “in mod convenabil” pentru toate partile sa se ataseze si anexa care contine adresele la care au fost aprobate modificari de P.U.Z.. Asa ca locuitori din zona respectiva si cei care au obiceiul sa se plimbe prin parc se pot astepta sa fie bruiati de inceperea lucrarilor cat de curand si fara anunt in prealabil.

Localizarea viitoarei constructii pe wikimapia. Planul detaliat al parcelei rupte din parc este cel de mai jos:

Planul topografic

Ca sa descriu mai plastic planurile, asa arata zona acum:

tineretului

Si asa va arata peste putin timp:

tineretului2

Advertisements

13 Responses

 1. Nu v-ati documentat bine. Lotul descris de dumnevoastra de 20.000mp are PUD aprobat pt parter+2 etaje si asa va ramane – si numai pe jumatate din el!!! Restul ramane VERDE!
  “Turnul” de 12 etaje (2 etaje peste cele comuniste ) este construit langa ansamblul ASMITA (care este cu minim 16 si maxim 24 etaje), respectiv in zona libera de pe Calea Vacaresti!!!! Asta este PUZ in lucru la Primaria Generala si este pe 7.000mp.
  DOCUMENTATI-VA!!!!

  • ramane verde creierul tau ala prost!!!

  • vlad stii ca mama ta Micsunescu Marioara a reusit iar! Are in Lacul Vacaresti 10000 mp pe Vitan Barzesti nr.10 v.a.v. de RingGrand Hotel, teren cumparat pe drepturi litigioase de la Trasca Marin contr autent la notariatul Jan Andrei si Mone Gabriela pe un contr de mandat bine intocmit la jan andrei ca sa nu poata moste sa-l atace. Acesti 10000 mp sunt o parte in Lacul vacaresti si o parte chiar sub digul care inconjoara cuva Lacului Vacaresti – si ca sa fie si cireasa de pe tort a reusit chiar sa-l intabuleze chiar daca cadastru lacului se suprapune si nici nu s-a cerut rectif CF refacerea cad. Cum alti proprietari se judeca de ani de zile si nu sunt pusi in posesie pe terenurile lor in cuva a Lacului Vacaresti iar micsunescu marioara a reusit iar?

   • Sunteti foarte prost informat. In Lacul Vacaresti sunt retrocedate zeci de hectare (sute de mii de metri pentru dumneavoastra) catre fosti proprietari. Terenuri inutile care mananca doar impozite. In cazul dumneavoastra proprietarii s-au ales cu bani in schimbul unui teren INUTILIZABIL!

 2. partea hasurata din parc din poza e corecta, se strica doua hectare de spatiu verde cu copaci crescuti si umbra in conditiile in care ducel extrem de mult lipsa de asa ceva in tara asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Culmea prostiei este ca parcela este atribuita in COMPENSARE aici unde este partea cea mai impadurita a parcului. Iar alta suprafata verde de cca 3ha este de asemenea sortita constructiilor – perimetrul delimitat de Bd. Tineretului, dealul Piscului (pe care e Polivalenta), partia de ski a lui Piedone si aleea principala a parcului ce vine de la Palatul Copiilor. Astfel incat plamanii nostrii (ai tuturor si ai celor care au semnat aceasta etapa de sinucidere) si ai copiilor nostrii, raman doar cu suprafetele uriase betonate din parcul Tineretului si cu o populatie intreita, producatoare de CO2 si alte substante “folositoare” vietii.

 4. Pentru cine este interesat de soarta parcului nostru, rog a intra din Google pe”tineretului hills”, completandu-si apoi datele cu cele inscrise de noi pe “www.tineretului.org” sau pe “www.tineretului.net”. ESTE INTERESANT, DAR SI GREU DE INTELES CUM POT ACESTE PERSOANE SA DECIDA IN NUMELE NOSTRU !

 5. Revin pentru precizari. Am documente care atesta ca nu s-au respectat MULTE prevederi legale, incepand din 2002 !

 6. Pentru cei care doresc sa stie acestea, rog a-mi scrie

 7. Daca vreti sa aflati istoria exacta a celor 20.107mp intrati pe http://micsunescu.blogspot.com/

 8. Daca vreti sa aflati adevarul si intreaga poveste intati pe
  http://micsunescu.blogspot.com/

 9. Micsunescu Marioara a reusit iar! Are in Lacul Vacaresti 10000 mp pe Vitan Barzesti nr.10 v.a.v. de RingGrand Hotel, teren cumparat pe drepturi litigioase de la Trasca Marin contr autent la notariatul Jan Andrei si Mone Gabriela pe un contr de mandat bine intocmit la jan andrei ca sa nu poata moste sa-l atace. Acesti 10000 mp sunt o parte in Lacul vacaresti si o parte chiar sub digul care inconjoara cuva Lacului Vacaresti – si ca sa fie si cireasa de pe tort a reusit chiar sa-l intabuleze chiar daca cadastru lacului se suprapune si nici nu s-a cerut rectif CF refacerea cad. Cum alti proprietari se judeca de ani de zile si nu sunt pusi in posesie pe terenurile lor in cuva a Lacului Vacaresti iar micsunescu marioara a reusit iar?

 10. In toamna anului trecut a fost pornit un proiect de expropriere a celor 20.107mp.
  In prezent acesta este la Camera Deputatilor, dupa ce a fost adoptat de Senat ca urmare a depăşirii termenului de adoptare.
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=10679

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: