Evacuati dejectele fiziologice!

Politia Comunitara ne informeaza ca trebuie sa “curatim locul si sa evacuam dejectele fiziologice, respectiv excrementele”… respectiv fecalele, rahatii, defecatiile, cacatii in urma animalelor de companie pe care le scoatem la plimbare. O initiativa laudabila si cu atat mai motivata cand stii ca daca lasi pe trotuar carnatu’ trebuie sa scoti din buzunar intre 100 si 500 de RON. Ma intreb insa cum se stabileste suma exacta pe care o datorezi primariei pentru profanarea trotuarului de catre prietenul tau cel mai bun: consistenta, culoare greutate… miros? … Bleah!

obligatii

Intre timp Primaria Sectorului 1 are o initiativa care sprijina propietarii de animale: ofera gratuit la intrarea in Parcul Herastrau pungi pentru dejecte. Cu putin noroc in curand vom puteam merge pe trotuar fara sa facem slalom printre obstacole mai mult sau mai putin naturale. As propune chiar sloganul: Pungi ai, amenda nu vrei sa dai, baga mititelu’ in buzunar!

pungi-catei


Later Edit:
Asa nu!

Caine bun / caine rau

Advertisements

2 Responses

 1. Mie nu mi se pare asa de laudabila initiativa! Nu ca nu as dori trotuare mai curate, ci pentru faptul ca pentru acele dejecte fiziologice se folosesc pungi de plastic!!!
  Mai de graba fiecare cetatean ar trebui sa aiba simt civic si sa cumpere acele lopatele ce se gasesc la orice petshop si sa transfere “nevoia animalutului” de pe trotuar pe pamant unde se va descompune. Pentru ca acele pungi de plastic nu fac decat sa ingreuneze si mai mult descompunerea (avand in vedere sistemul deficitar de reciclare al gunoiului la noi in tara – se face o groapa mare, se arunca gunoiul apoi se ingroapa si gataaa)!
  Deci nu mi se pare DELOC o initiativa ECOLOGICA daca e sa o gandim pe aia dreapta.
  SAU cel mai bine ar fi sa inlocuiasca pungile de plastic cu PUNGI DE HARTIE FACUTE DIN HARTIE RECICLATA!
  Atunci ar fi intr-adevar o initiativa LAUDABILA, si mai ales ECOLOGICA!
  A…inca ceva…”nevoia fiziologica” a cainilor comunitari cine o va strange? – ca tot vrem noi sa copiem tot ce se intampla prin alte tari mai dezvoltate…

  • 1. exista si pungi de plastic biodegradabile, nu stiu daca astea pt catei sunt, dar ar putea fi, ti se pare mai ecologic sa doboram o padure ca sa facem pungi de hartie? Hartia, la noi in tara, se recicleaza cel mult pentru a fi transformata in hartie igienica si cum suntem o tara de ccaciosi ma indoiesc ca mai ramane si pentru pungi.

   2. legat de lopatica, am vazut eu undeva in Cotroceni, in jurul unui pom, un morman de rahatei care nu s-au descompus, ci doar s-au uscat acolo, facusem o poza cu telefonul dar nush ce am facut cu ea, crede-ma nu e nici ecologic, nici aspectos si nici civilizat sa ii lasi sa se descompuna in drum, fie si pe pamantul de langa trotuar.

   3. cainii comunitari isi fac nevoile din propie initiativa prin tufisuri, nu imi amintesc sa fi vazut macar unul care sa faca pe strada. Cainii de companie, care sunt tinuti in lesa, si ai caror stapani le e prea multa lene sa mearga cu patrupedele in locuri special amenajate sunt vinovatii principali pentru senzatia pe care o are fiecare bucurestean macar odata in viata, si anume ca trotuarul de sub picioare a devenit brusc mai moale…

   4. Nu trebuie stransa “nevoia fiziologica” a cainilor comunitari, trebuie stransi cainii comunitari – asta fac cei din tarile mai dezvoltate.

   In rest sunt total de acord cu tine 🙂 .

   P.S. 1 Am updatat post-ul si am pus inca o poza care cred eu ca e relevanta vizavi de discutia noastra.
   P.S. 2 Scuze pentru raspunsul intarziat, mai raspunsesem odata dar nush ce s-a intamplat de nu a aparut pe site…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: