Parohia Sfantul Antonie cel Mare si Sfantul Ioan Casian Romanul

Vedere panoramica

De ceva timp am vazut modesta biserica cu hramul “fantul Antonie cel Mare si Sfantul Ioan Casian Romanul” amenajata intr-un cort langa Scoala 100. Am vazut si biserica noua, de caramida, care se ridica incet dar sigur in spatele cortului. Zilele trecute am oprit pentru a face cateva poze peste gard cu gandul sa le pun pe site. Spre marea mea bucurie am fost invitat de catre paznicul bisericii, cumnatul parintelui Tanasie Popescu sa intru sa vad cladirea in constructie si micuta biserica provizorie.

Terenul pe care se ridica biserica a apartinut parintelui Tanasie care a donat 700 de mp Arhiepiscopiei pentru a obtine sprijinul acesteia in vederea ridicarii unui lacas de cult. Acum biserica nouaeste aproape gata, mai este nevoie doar de fonduri pentru a acoperi biserica si in asteptarea unei donatii consistente sua pana se strang bani de la credinciosi lucrarile stagneaza.

Slujbele sunt tinute constincios de catre Parintele Tanasie impreuna cu “ucenicul” intru cele duhovnicesti tanarul parinte Iulian Visoiu in cortul primit ca donatie de la armata. Acesta este captusit cu icoane, cruci, panze brodata si alte obiecte de cult si are in mijloc ca odor cel mai de pret o icoana a Maicii Domnului cu Pruncul captusita cu argint. Atmosfera te indeamna la rugaciune si la contemplatie si m-a facut sa imi dau seama ca mai sunt si oameni de bine printre romani, oameni care se straduiesc sa faca ceva pentru ceilalti.

Va invit sa vedeti pozele, sa ii deschideti poarta cand puteti, in momentul slujbelor ar fi ideal, si daca va lasa inima sa donati ceva pentru terminarea bisericii.

Localizarea pe harta a Biserici o puteti face aici.

Un articol in Click despre Biserica puteti citi aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: