Istorie

Amintiri, povesti, ce a fost odata…
Cine stie ceva interesant despre aceasta zona este liber si chiar rugat sa posteze pe aceasta pagina sau sa trimita e-mail cu informatii pe aceasta tema pentru a le posta aici. Mai jos aveti lista cu articole deja publicate:



Biserica “Apostol din Tabaci”
Biserica “Cărămidarii de Jos”
Biserica “Manu Cavafu”
Biserica “Martisor”
Crematoriul “Cenusa”
“Istoria fondărei oraşului Bucureşti” de Dimitrie Papazoglu
Maria Tanase
Muzeul Memorial Tudor Arghezi – Martisor
Parcul Tineretului
Planul cadastral al cartierului din 1911

Abator

8 Responses

  1. Am auzit de la o prietena, ca in locul in care se gaseste azi strada Viorele se afla o mare gradina de flori… o sa mai intreb in stanga in dreapta. Daca stie cineva ceva… pls share…

  2. Se spune ca pe strada Rugionoasa, in casa de langa gradinita, a locuit in perioada in care era general, Ceausescu. Se pare ca asta ar fi cauza pentru care acesta case nu au fost daramate.

  3. Daca are cineva poze vechi din zona, orice, va raman indatorat.

  4. in spate la crematoriu am fumat prima tigara…

  5. interesant loc ti-ai ales, si eu credeam ca fumul care se vede pe deal este cauzat de altceva 🙂

  6. Pe Viorele sau mai exact unde este acum scoala nr. 97 erau case si cred ca si flori, nu imi mai aduc foarte bine aminte, o sa imi intreb parintii poate stiu ei ceva mai mult si atunci o sa iti comunic si tie..

  7. Orice informatie este binevenita, si tata mi-a promis ca imi face o schita cu ce isi mai aminteste din vechiul cartier.

  8. Va rog nu mai pomeniti de crematoriu! Monstruozitatea aia mai dainuie si astazi. Imi amintesc ca era o perioada pe vremea lui Ceausescu cand mergeau aproape non-stop (deh, multi vomunisti pe care nu ii suporta pamantul!). Scotea fum pe doua cosuri mai rau ca Titanicul. Efectele erau devastatoare: fumul si cenusa nefiltrata se depuneau in tot Parcul Tineretului, iar tot verdele se transforma in gri, ca dupa o apocalipsa nucleara. Cel mai rau era mirosul, care deseori intrecea izul de la Abatorul Vacaresti (situat langa actualul pod Mihai Bravu).

Leave a comment